Copyright by Van Damme • Vandeputte architecten

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

1/8

Toen Van Damme - Vandeputte Architecten door de bouwheer uitgenodigd werd tot het ontwerpen van een nieuwbouwwoning op een diep en langwerpig perceel achter een bestaande woning, stond de verschijningsvorm van bij het begin quasi volledig vast. 

Het concept voor de woning is een 50 meter lange glazen balk met een aaneenschakeling van verschillende leef-, werk- en verblijfszones, waarbij de circulatie aan de beglaasde randen van de woning ligt. Een luifel verwelkomt de bewoners en de bezoekers aan het begin van het perceel, waarna een 20 meter lang, verhoogd pad over de tuin hen tot aan de ingang van de woning leidt.

De privétuin omheen de woning werd ontworpen om te fungeren als het verlengde van het interieur.

 

De uitvoering van dit project staat gepland voor 2018.

HEDENDAAGSE

NIEUWBOUWWONING

STADEN